Keuzes maken in de liefde

Je bekijkt nu Keuzes maken in de liefde
  • Berichtcategorie:Mindset

Drie jaar geleden. ‘Kansloos’ schreef ik naar Twan die ik toen net leerde kennen. Kansloos omdat hij verder weg woonde en twee kinderen heeft. Niet te combineren met Houten en mijn twee zoons, zei ik uit ervaring. Hij stuurde: ‘Je weet het toch nooit, we zien het wel, je kunt het leven niet plannen, laten we het een kans geven en gewoon genieten van het moment.’ Dat deden we. En we zijn nu drie jaar later nog even verliefd als toen.

Alle gewenste veranderingen in je leven beginnen met een keuze

Veranderingen beginnen met een keuze

Ik wil het graag hebben over keuzes maken in de liefde. Ik vind het bijzonder om te merken hoe een mens zich kan ontwikkelen in de liefde. Zoals met wie je je leven wilt delen en wat je onder liefde tussen twee mensen verstaat. Hoe je je liefde toont aan een partner, wat je wel en niet deelt en hoe afhankelijk of onafhankelijk je van elkaar wilt zijn. Met wie je nu bent, hoe je nu je liefde deelt, is gekomen door de keuzes die je tot dusver hebt gemaakt. Dat geldt niet alleen voor de liefde, dat geldt ook voor waar je woont, waar je werkt, hoe je leeft, ook onder hele moeilijke omstandigheden. Alle gewenste veranderingen in je leven beginnen met een keuze.

Keuzes maken: een heel belangrijk onderdeel van mijn coaching en training, misschien eigenlijk wel de basis van mijn aanpak. Want ik zie het zo: alle gewenste veranderingen in je leven beginnen met een keuze.

Plannen versus vrijheid

Wat betreft het maken van keuzes, ben ik een enorme planner. Zo ook in de liefde. Tot drie jaar terug had ik nog een ideaalbeeld van over een paar jaar willen samenwonen met mijn geliefde. Het samenvoegen van twee levens. Twan totaal niet. Ik had de foto’s van een zeilboot wel voorbij zien komen, maar het duurde echt even voordat tot me doordrong hoe belangrijk zeilen en vrijheid voor hem is. Hij vertelde me ook al snel dat hij van plan was om een keer voor langere tijd weg te gaan met zijn zeilboot: een half jaar, een jaar, misschien wel langer. Ik vond het boeiend, vernieuwend en fantastisch om naar zijn dromen te luisteren, maar dacht ook: hoe moeten wij dat dan doen samen?

Wat heb ik nou weer gedaan?!

En nu, drie jaar later, heb ik hem weggestuurd. Op reis. Ik hoorde hem er al maanden niet meer over. Twee weken geleden heb ik tegen hem gezegd: Waar wacht je eigenlijk nog op? Die reis maken die je hebt bedacht, waar je vol passie in je ogen over vertelde bij onze kennismaking drie jaar geleden? Dat heeft wat in gang gezet en heeft zijn plannen weer aangewakkerd.

In de dagen erna, vraag ik me regelmatig af: ‘Wat heb ik gedaan? Waarom heb ik dit gezegd? Hem gestimuleerd?’ Als ik even een momentje tussen mijn werk door op de bank zit en mijn gedachtes tot rust komen, dan voel ik de emotie en huil ik. Ik kan helemaal niet zonder hem. Ik wil helemaal niet zonder hem. Straks is hij echt een jaar weg en dan?

Maak dromen waar

Maar ik weet waarom ik dit heb gezegd en waarom ik echt hoop dat hij gaat. Ik wil dat hij zijn dromen waarmaakt. Dat als we straks oud en grijs zijn, met elkaar proosten en zeggen: Wij hebben onze dromen waargemaakt en we hebben elkaar die ruimte gegeven. 

En elkaar die vrijheid gunnen, dat is mijn ontwikkeling in de liefde.

Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!