Wil je graag samen aan de slag?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet? Minder stress en meer tijd voor ontspanning en plezier. Wil jij dat ook? Zoals:

Een opgeruimde woonkamer waarin je heerlijk tot rust kunt komen?

Je administratie op orde, waardoor de rekeningen op tijd worden betaald en jij inzicht hebt in jouw financiën?

Een thuis waar alles een vaste plek heeft, zodat iedereen alles kan terugvinden?

Structuur in jouw week, een overzichtelijke agenda en zicht op jouw to do's?

Overzicht en inzicht in jouw werk, je mail en jouw taken?

Een plan dat past bij jouw persoonlijke situatie?

Een luisterend oor, iemand die met je meedenkt en meehelpt met het bedenken van praktische oplossingen?

Hoe het werkt

Tijdens een vrijblijvende telefonische intake bespreken wij jouw wensen en wat ik daarin voor jou kan betekenen. Gaan we samen aan de slag? Dan kan je kiezen uit een pakket of uit losse coaching. Wil je andere uren afnemen, dan is dat geen probleem, dan bekijken we samen de mogelijkheden!

Pakket - 6 uur coaching

In 5 afspraken gaan we samen 6 uur aan de slag. Voor de eerste afspraak nemen we wat langer de tijd: we gaan in 2 uur de eerste stappen naar meer overzicht en structuur zetten met elkaar. We bespreken samen of dat een huis/werkbezoek of een online afspraak wordt. Daarna plannen we 4 online afspraken en pakken we verder door. Woon je in of dichtbij Houten, dan zijn voor deze afspraken huis/werkbezoeken ook mogelijk.

Dit is inclusief:

Reiskosten en reistijd

Vragen via Whatsapp tussen de afspraken in

Keuze uit twee van mijn e-books t.w.v. € 34

Tarief € 450

(Voor particulieren is dit inclusief 21% BTW, voor zakelijke klanten exclusief 21% BTW)

Losse coaching

Heb je behoefte aan een eenmalige afspraak om iets specifieks aan te pakken? Dat kan ook! Je betaalt dan het uurtarief en je kan kiezen voor een huis/werkbezoek of een online afspraak.

Uurtarief € 80

(Voor particulieren is dit inclusief 21% BTW, voor zakelijke klanten exclusief 21% BTW. Het uurtarief is exclusief reistijd en reiskosten)

Ervaringen van klanten

De ervaring van Miranda (moeder van een kind met autisme):

“Door ons telefoongesprek en de vragen die je stelde, kon ik als het ware mijn hoofd ‘opruimen’. Daardoor zag ik waar mijn prioriteiten liggen en waar ik het liefst mijn zorg, energie en tijd insteek. Doordat ik weer helder heb wat het meest belangrijk is in mijn leven, lukt het me nu ook de taken meer los te laten waar ik geen tijd, energie of financiën voor heb. Ook besefte ik dat ik best wat meer hulp kan vragen uit mijn netwerk. Dit heeft meer rust gegeven in ons gezin met kinderen met autisme.”

De ervaring van Astrid:

“Marleen luistert aandachtig naar je verhaal. Ze kan goed luisteren, doorvragen en samenvatten en stelt je op je gemak. Ze vat vervolgens duidelijk samen welke knelpunten ze bij mij hoorde en kwam met goede tips waar ik weer mee verder kon.”

De ervaring van Renate:

“Marleen schreef een blog over plannen; hoe plan ik mijn week, mijn maand, mijn jaar? Haar blog sprak me erg aan en daarom heb ik contact opgenomen met Marleen met de hulpvraag: ‘Hoe kom je erachter wat je echt wilt bereiken en hoe knip je dat in logische brokjes?’

Het is heel prettig om met Marleen in gesprek te zijn. Ze is heel belangstellend, vriendelijk en respectvol. Ze vraagt op een fijne manier door en je merkt aan alles dat ze geen oordeel heeft. De twee visualisatie-oefeningen die ze me gaf hielpen mij om meer in contact te komen met mijn dromen en doelen.

Daarnaast gaf ze een tip om beter met kritische stemmetjes in je hoofd om te gaan. Bijvoorbeeld door jezelf de vraag te stellen: ‘Is dit ook wat je tegen een vriendin zou zeggen?’ Daarmee leg je zo’n kritisch stemmetje gelijk het zwijgen op. Ik kan Marleen zeker aanraden!”

De ervaring van Ingrid:

“Ik zocht tips hoe ik het beste mijn spullen, administratie en foto’s kon uitzoeken en opruimen. Ik had allerlei opruimboeken in de kast staan, maar die tips werkten maar even; er was altijd wel iets dat tussendoor komt en dan stopte ik weer. Ik wilde graag leren hoe ik de opruimmodus vasthoud. Het was fijn om tijdens de coaching de diepte in te kunnen gaan over de verschillende knelpunten waar ik tegenaan liep. Na drie online gesprekken van een uur met Marleen heb ik meer handvatten gekregen hoe ik naar mijn spullen kan kijken, hoe ik de grote opruimprojecten kan opdelen in stukjes en hoe ik meer routine kan inbouwen om de opruimmodus vast te houden.”

De ervaring van Mirthe (vrouw met ADD):

“Het is toch best wel even een dingetje om iemand toe te laten in delen van je huis die vele mensen juist niet te zien krijgen. Ik voelde mij echter meteen op mijn gemak bij jou. Jij ging heel respectvol om met hetgeen wij moesten opruimen. In dit geval EHBO en medicatie (en wat er allemaal nog tussen zat…). Je luisterde (en observeerde) goed naar mijn valkuilen tijdens het opruimen. Ik voelde mij gehoord door jou. En ook de feedback werd op een prettige manier gebracht. 

De opruim methode van de drie bakjes en een prullenbak werkte heel goed voor mij! Ook het klein houden van het opruimgebied werkte heel goed voor mij! Ik zag uiteindelijk hoeveel werk het was om alleen de EHBO en medicatie op te ruimen. En nu weet ik ook hoe lang iets houdbaar is na opening. Dank voor de tip! Net zoals jouw tip de lege theedoosjes als opruimbakjes te gebruiken; superhandig! Ik geniet echt van zo’n georganiseerd mandje.

Ik heb echter wel meer coaching nodig dan die ene keer. Pas na een aantal keer zal ik mij het geleerde echt eigen maken. Deze drie uurtjes waren natuurlijk nog maar het begin! Maar het smaakt naar meer!”

De ervaring van Gerdien (zelfstandig ondernemer):

“Ik heb contact opgenomen met Marleen om orde op zaken te stellen op het gebied van mail, mailboxen, agenda en wachtwoordenbeheer. Ik had met name vrij technische uitvoerende vragen en wilde ‘mijn zaakje’ op orde brengen.

Marleen is een ochtend langs geweest en stelde meteen al enkele goede vragen over het werk dat ik, als zzp-er, doe en hoe ik mijn tijd inplan. Dat heeft me al aan het denken gezet en geholpen. Samen hebben we mail en agenda’s bekeken en diverse zaken uitgezocht en meteen in werking gezet. Heerlijk en lekker concreet. Zo’n afspraak is ook een goede stok achter de deur.

Inmiddels werk ik weer een stuk effectiever. En als ik nog eens wat stappen wil zetten weet ik wie ik ga bellen. Op deze manier kan ik zelf als expert mij bezig houden met dat wat ik goed kan en voor structuurvragen bel ik Marleen.”

De ervaring van Thea (moeder van een kind met autisme):

“Door jouw luisterend oor heb ik mijzelf weer teruggevonden en zin om lekker aan de slag te gaan. Jij snapt mij écht en ik had na ons gesprek de hele dag vleugels. Met behulp van jouw tips heb ik al mijn taken op een rij. Het was zóveel, dat ik mijn deadlines niet haalde en in gesprek ben gegaan met mijn werk. Ik ga nu hulp krijgen met het wegwerken van de berg taken, dus het komt helemaal goed.

Ook heb ik besloten om vanaf de zomer 1 dag minder te gaan werken. Ik heb er nu al zin in. Ik geniet van het overzicht dat ik, door jouw hulp nu heb. Het helpt erg om te plannen, óók de leuke dingen. Ik voel al veel meer balans in mijn leven.”

Ervaringsverhaal (van mijn coaching bij een vrouw met ADD, naam is geanonimiseerd):

Vandaag was ik weer bij Joke. We begonnen met een rondje in de tuin, waarbij Joke treurig aangaf dat er heel veel aan moet gebeuren. En we eindigden een kleine anderhalf uur later op haar bankje in het uiterste hoekje in de tuin, waar Joke stralend plaatsnam.

We hadden eigenlijk bedacht om vandaag te gaan wandelen, maar het loopt altijd anders. En dat is oké en ook passend bij AD(H)D. Toen ik Joke vroeg of ze wilde gaan wandelen of liever iets anders, gaf ze aan dat ze vandaag graag met me in gesprek wilde over de tuin.

Als we buiten zijn, probeer ik te achterhalen wat haar wensen zijn. We lopen een rondje door de tuin en ik vraag zoveel mogelijk door. Al pratende merk ik dat haar gedachtes alle kanten op gaan, ook dingen die niets met de tuin te maken lijken te hebben. Ik heb de neiging om dan heel snel weer terug te gaan naar waar we eigenlijk mee bezig zouden gaan, maar ik weet ook dat ik daarmee het creatieve proces van haar AD(H)D-brein verstoor en dat is zonde. Er komt vanzelf wel weer een link die gelegd kan worden naar de tuin en die pak ik dan op dat punt gewoon weer op.

Het creatieve proces verplaatst zich inderdaad even later weer naar de wensen voor de tuin. Ze begint steeds meer spullen die ze mooi vindt terug te vinden in de tuin en begint er wat mee te schuiven. Ze vindt bijvoorbeeld die grote houten opzettafel terug en zet daar allerlei planten en potten op. ‘Ja, zo had ik dit me eerder al een keer bedacht.’

Spullen die eigenlijk kapot zijn en weg kunnen legt ze wat meer bij elkaar en al werkende bedenkt ze steeds meer. Tussendoor opper ik wat suggesties. ‘Je gaf net aan dat je graag in de schaduw zit. Als we deze tuinbank nou eens helemaal tegen de muur aan schuiven in die hoek, dan zit je volgens mij in de schaduw.’

Ze voert het plan gelijk uit. En als die bank daar even later staat, legt ze de tuinkussens erop en ploffen we samen neer. We kijken om ons heen. ‘Wat zit ik hier lekker!’ zegt ze. Ze straalt helemaal. Ze komt tot de conclusie dat ze misschien wel helemaal geen tuinman nodig heeft, maar met wat kleine, praktische en ook nog eens gratis aanpassingen zelf al een heel eind kan komen.

We praten nog wat na, zij in de schaduw en ik in de zon. Vanaf hier kunnen we haar prachtige rozenstruik extra goed zien. Wat is het toch fijn dat we elkaar begrijpen met onze ADD- en ADHD breinen. Als ik vertrek, vraagt Joke of ze me alsjeblieft een knuffel mag geven. Natuurlijk mag dat. Ik laat een stralende Joke achter en ik vertrek met de grootste glimlach op mijn gezicht. Wat is er nou mooier dan dit?

Wie ben ik?

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!