Zoek je overzicht en rust?

Als opruimcoach en structuurcoach begeleid ik jou naar meer overzicht en rust in je huis, agenda, hoofd en gezin waardoor je met vertrouwen de regie over jouw leven (terug)pakt.

Eenmalige 45-minuten coachingsessie, 3 uur coaching of 9 uur coaching; kies wat bij jóu past!

Kan je wel wat hulp gebruiken om overzicht en structuur aan te brengen? Is bijvoorbeeld jouw huis te vol en wil je grondig opruimen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Is je computer of administratie een chaos? Of wil je een specifieke ruimte opruimen en gezellig maken?

Zoek je meer ruimte in jouw week voor jezelf en weet je niet hoe je dat kan vinden? Wil je onderzoeken hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen binnen het gezin?

Zit hier iets tussen waar je hulp bij zoekt?

Lees de mogelijkheden op deze pagina!

Eenmalige 45 minuten coachingsessie (op afstand)

Soms heb je aan één gesprek voldoende. Omdat je bijvoorbeeld voldoende hebt aan een aantal specifieke tips waar je vervolgens zelf mee verder kunt. Of omdat je graag wilt dat iemand met je meedenkt, zodat jij weer overzicht krijgt en weet waar je het liefst mee aan de slag gaat, zelfstandig of met hulp. Je kunt kiezen voor coaching via telefoon, whatsapp (kan soms fijn zijn om dingen later nog rustig voor jezelf na te lezen), of online via Zoom. 

Kosten: € 50,- (exclusief 21% BTW)

Miranda: “Door ons gesprek en de vragen die je stelde, kon ik als het ware mijn hoofd ‘opruimen’. Daardoor zag ik waar mijn prioriteiten liggen en waar ik het liefst mijn zorg, energie en tijd insteek. Doordat ik weer helder heb wat het meest belangrijk is in mijn leven, lukt het me nu ook de taken meer los te laten waar ik geen tijd, energie of financiën voor heb. Ook besefte ik dat ik best wat meer hulp kan vragen uit mijn netwerk. Dit heeft meer rust gegeven in ons gezin met kinderen met autisme.”

Astrid: “Marleen luistert aandachtig naar je verhaal. Ze kan goed luisteren, doorvragen en samenvatten en stelt je op je gemak. Ze vat vervolgens duidelijk samen welke knelpunten ze bij mij hoorde en kwam met goede tips waar ik weer mee verder kon.”

Renate: “Marleen schreef een blog over plannen; hoe plan ik mijn week, mijn maand, mijn jaar? Haar blog sprak me erg aan en daarom heb ik contact opgenomen met Marleen met de hulpvraag: ‘Hoe kom je erachter wat je echt wilt bereiken en hoe knip je dat in logische brokjes?’ Het is heel prettig om met Marleen in gesprek te zijn. Ze is heel belangstellend, vriendelijk en respectvol. Ze vraagt op een fijne manier door en je merkt aan alles dat ze geen oordeel heeft. De twee visualisatie-oefeningen die ze me gaf hielpen mij om meer in contact te komen met mijn dromen en doelen.

Daarnaast gaf ze een tip om beter met kritische stemmetjes in je hoofd om te gaan. Bijvoorbeeld door jezelf de vraag te stellen: ‘Is dit ook wat je tegen een vriendin zou zeggen?’ Daarmee leg je zo’n kritisch stemmetje gelijk het zwijgen op. Ik kan Marleen zeker aanraden!”

3 uur coaching
(live of online)

Een dagdeel aan de slag met jouw specifieke vragen of opruimklus; dat kan in 3 uur. Dan kan je lekker doorpakken! Maar als je liever elke week een uur afspreekt, dan kan dat ook. Net wat jou het beste past.

Kosten: € 200,- (exclusief 21% BTW en reiskosten)

Ingrid: “Ik zocht tips hoe ik het beste mijn spullen, administratie en foto’s kon uitzoeken en opruimen. Ik had allerlei opruimboeken in de kast staan, maar die tips werkten maar even; er was altijd wel iets dat tussendoor komt en dan stopte ik weer. Ik wilde graag leren hoe ik de opruimmodus vasthoud. Het was fijn om tijdens de coaching de diepte in te kunnen gaan over de verschillende knelpunten waar ik tegenaan liep. Na drie online gesprekken van een uur met Marleen heb ik meer handvatten gekregen hoe ik naar mijn spullen kan kijken, hoe ik de grote opruimprojecten kan opdelen in stukjes en hoe ik meer routine kan inbouwen om de opruimmodus vast te houden.”

Mirthe: “Het is toch best wel even een dingetje om iemand toe te laten in delen van je huis die vele mensen juist niet te zien krijgen. Ik voelde mij echter meteen op mijn gemak bij jou. Jij ging heel respectvol om met hetgeen wij moesten opruimen. In dit geval EHBO en medicatie (en wat er allemaal nog tussen zat…). Je luisterde (en observeerde) goed naar mijn valkuilen tijdens het opruimen. Ik voelde mij gehoord door jou. En ook de feedback werd op een prettige manier gebracht. 

De opruim methode van de drie bakjes en een prullenbak werkte heel goed voor mij! Ook het klein houden van het opruimgebied werkte heel goed voor mij! Ik zag uiteindelijk hoeveel werk het was om alleen de EHBO en medicatie op te ruimen. En nu weet ik ook hoe lang iets houdbaar is na opening. Dank voor de tip! Net zoals jouw tip de lege theedoosjes als opruimbakjes te gebruiken; superhandig! Ik geniet echt van zo’n georganiseerd mandje.

Ik heb echter wel meer coaching nodig dan die ene keer. Pas na een aantal keer zal ik mij het geleerde echt eigen maken. Deze drie uurtjes waren natuurlijk nog maar het begin! Maar het smaakt naar meer!”

Gerdien: “Ik heb contact opgenomen met Marleen om orde op zaken te stellen op het gebied van mail, mailboxen, agenda en wachtwoordenbeheer. Ik had met name vrij technische uitvoerende vragen en wilde ‘mijn zaakje’ op orde brengen.

Marleen is een ochtend langs geweest en stelde meteen al enkele goede vragen over het werk dat ik, als zzp-er, doe en hoe ik mijn tijd inplan. Dat heeft me al aan het denken gezet en geholpen. Samen hebben we mail en agenda’s bekeken en diverse zaken uitgezocht en meteen in werking gezet. Heerlijk en lekker concreet. Zo’n afspraak is ook een goede stok achter de deur.

Inmiddels werk ik weer een stuk effectiever. En als ik nog eens wat stappen wil zetten weet ik wie ik ga bellen. Op deze manier kan ik zelf als expert mij bezig houden met dat wat ik goed kan en voor structuurvragen bel ik Marleen.”

9 uur coaching
(live of online)

Liever gelijk in het diepe springen en samen voor langere tijd aan de slag? Dat kan met 9 uur coaching. Ook hier kan je helemaal zelf kiezen hoe je de 9 uur verdeelt en jouw eigen tempo aangeven.

Kosten: € 550,- (exclusief 21% BTW en reiskosten)

Thea: “Door jouw luisterend oor heb ik mijzelf weer teruggevonden en zin om lekker aan de slag te gaan. Jij snapt mij écht en ik had na ons gesprek de hele dag vleugels. Met behulp van jouw tips heb ik al mijn taken op een rij. Het was zóveel, dat ik mijn deadlines niet haalde en in gesprek ben gegaan met mijn werk. Ik ga nu hulp krijgen met het wegwerken van de berg taken, dus het komt helemaal goed.

Ook heb ik besloten om vanaf de zomer 1 dag minder te gaan werken. Ik heb er nu al zin in. Ik geniet van het overzicht dat ik, door jouw hulp nu heb. Het helpt erg om te plannen, óók de leuke dingen. Ik voel al veel meer balans in mijn leven.”