Bestel nu mijn e-book 'Geef kwaliteit aan jouw tijd'

Je bestelt dit e-book voor € 17,00 (inclusief BTW)

Inhoud van het e-book

Hollen, doorgaan, to do’s afwerken, soms kennen we weinig pauzes meer. Wat gebeurt er als je even stilstaat en stopt met rennen?

Je hebt maar een beperkte hoeveelheid tijd en energie om weg te geven.

 Jij bepaalt voor een groot deel zelf hoe je jouw tijd en energie verdeelt om je leven zo fijn en mooi mogelijk te maken. Dat vraagt om bewustzijn, het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes.

Stilstaan voelt soms onplezierig. Je kan het gevoel krijgen dat je niets bereikt. Maar die stilstand is nodig om vooruit te komen. Geloof me. Ik heb het meermalen – ook een aantal keer noodgedwongen – ondervonden.

Ga onderweg naar meer overzicht, rust en plezier en geef kwaliteit aan jouw tijd.

Waar geef jij jouw energie en tijd het liefst aan uit? En doe je dat nu ook?

Zoek je de energie, positiviteit en/of het vertrouwen om hier echt voor te gaan? Heb je geen idee welke stappen je allemaal moet zetten om daar te komen en hoeveel tijd je daarmee kwijt bent? Duizelt het je om echt tot actie over te gaan?

In het e-book ‘Geef kwaliteit aan jouw tijd’ ga je aan de slag met het maken van een persoonlijk plan, aan de hand van een aantal stappen. Daarbij ga je stilstaan bij wat jij belangrijk vindt in jouw leven en waar jij enthousiast van wordt. Alles wat jouw kwaliteit van leven verhoogt.

Na het volgen van de stappen in dit e-book heb je meer overzicht en rust, want je hebt op papier wat jou enthousiast en gelukkig maakt. Je kan weer beter prioriteren, want je doet niet alles tegelijk en brengt focus aan. Je hebt concrete acties geformuleerd waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Bij jouw inschrijving kan je ook aangeven of je graag een ‘partner in crime’ zou willen; iemand anders die het e-book ook aangeschaft heeft, zodat jullie ervaringen met elkaar kunnen delen. Vaak is dat ontzettend fijn en een extra zetje om lekker aan te slag te gaan, ook als het even tegenzit. 

Jij kan dit ook, dat weet ik zeker!

Voorbeeld van een opdracht uit het e-book

Terugblik op het afgelopen jaar

E-book geeft kwaliteit aan jouw tijd

Opdracht. Terugblik op het afgelopen jaar

Maak een plus- en een minlijstje. Pak je foto’s van het afgelopen jaar erbij, je agenda’s, je chatgeschiedenis met je partner, kinderen en vrienden, je journal of dankbaarheidsdagboek als je die hebt. Verzamel alles wat je informatie kan opleveren over het afgelopen jaar.

Pluslijstje: Waar werd je blij van, wat was fijn, waarvan wil je meer?

Minlijstje: Waarover ben je opgelucht dat het achter je ligt, waar heb je te veel tijd in gestopt, wat wil je niet meer?

Het hangt van jouw energie op dit moment af hoeveel tijd je hieraan wilt besteden en of je het in delen opknipt. De een vindt het heerlijk om een ochtend met een pot thee hiermee bezig te zijn. De ander hikt er vreselijk tegenaan.

 

Zit je er tegenaan te hikken om te starten?

Spreek dan in eerste instantie met jezelf af dat je met deze opdracht in ieder geval een half uur aan de slag gaat. Als het nodig is, zet je voor jezelf een timer. Het helpt ook om vooraf alvast een beloning met jezelf af te spreken: na dat half uur begin je aan die cappuccino, in plaats van ervoor. En ga dan een ander moment weer een half uur aan de slag. Maar misschien was een half uur al voldoende om deze opdracht af te ronden.

 

Kan je juist niet stoppen?

Dan is het nodig om jezelf te begrenzen. Zet bijvoorbeeld een timer of begrens jezelf door deze opdracht in 4 kwartalen op te delen. Vandaag doe je het eerste kwartaal en volgende week het tweede kwartaal. Of pak eerst alleen je agenda’s erbij en een volgende keer de foto’s.