Bestel nu mijn e-boek 'Je huis opgeruimd in drie maanden'

Je bestelt dit e-book voor € 12,50 (inclusief BTW)

Inhoud van het e-book

 Ik geloof erin, dat iedereen uiteindelijk kan opruimen en ontspullen, ook als je jezelf er heel slecht in vindt. Als je maar de juiste tools hebt en daadwerkelijk aan de slag gaat en je je over soms heel moeilijke drempels kunt zetten.

Het kan je veel moois opleveren. Meestal is dat rust, overzicht en trots. 

In het e-book ‘Je huis opgeruimd in drie maanden’ staan voor drie maanden lang opruimopdrachten. Na die drie maanden ben je op elke plek in huis geweest!

Sommige opdrachten gaan alleen over opruimen, sommige opdrachten geven ook praktijkvoorbeelden, budgettips en tips voor meer plezier en positiviteit. Je wordt regelmatig aan het denken gezet waarom je bepaalde spullen bewaart.

Met sommige opdrachten zal je langer bezig zijn dan met andere opdrachten, omdat je weinig van die spullen hebt, of omdat je het makkelijk(er) vindt om daar keuzes in te maken. Sommige opdrachten zal je zelfs kunnen overslaan, bijvoorbeeld kinderboeken als je die niet hebt; sommige opdrachten wíl je misschien liever overslaan omdat deze niet nuttig is voor jou of omdat je besluit er pas later mee aan de slag te gaan. Jij bepaalt het tempo en de volgorde.

Tot slot: het hóeft niet in drie maanden klaar te zijn. Houd het leuk en ontsla jezelf alsjeblieft van die druk. Het is wél fijn om te weten dat het mogelijk is om je hele huis door te gaan in drie maanden door elke dag iets aan te pakken, toch?

Je kan het e-book er op elk moment bij pakken en zoeken op onderwerp, zoals ‘boeken’, ‘kleding’ ‘administratie’ of ‘bestek’, als je eraan toe bent om daarmee aan de slag te gaan.

Bij jouw inschrijving kan je ook aangeven of je graag een ‘partner in crime’ zou willen; iemand anders die het e-book ook aangeschaft heeft, zodat jullie ervaringen met elkaar kunnen delen. Vaak is dat ontzettend fijn en een extra zetje om lekker aan te slag te gaan, ook als het even tegenzit. 

Jij kan dit ook, dat weet ik zeker!

Voorbeelden van opdrachten

Het aanrecht

Aanrecht

Plekken waar zich altijd ongemerkt rommel ophoopt, dat noem je zogenaamde magneetplekken. Bekende voorbeelden zijn de eetkamertafel, het aanrecht en die ene rommella.

Heb jij er nog meer?

Vandaag is het opruimen van jouw aanrechtblad aan de beurt. Een aanrecht dat niet opgeruimd of vies is, daar ben je niet graag bezig en al helemaal niet fijn om een nieuwe dag mee te starten!

Bepaal de functie van het aanrechtblad

Wat is de functie van het aanrecht? Bijvoorbeeld alleen functioneel: dus voor alle spullen die je nodig hebt om eten en drinken te bereiden? Zet dan ook alleen die spullen op het aanrecht. De rest hoort daar dan niet thuis.

Maar de functie kan bijvoorbeeld ook functioneel én gezellig zijn, waardoor je ook graag fotolijstjes en planten op je aanrecht zet. Helemaal prima natuurlijk; zolang je er de ruimte voor hebt en de spullen je niet in de weg gaan staan.

Houd je aanrecht leeg

Hoe leger je aanrecht, hoe beter je het aanrecht kunt gebruiken waar het voor bedoeld is. Vieze vaat zet je dus gelijk in de vaatwasser of in een teiltje (als je geen vaatwasmachine hebt), waar je alles bij elkaar verzamelt tot het afgewassen en gedroogd wordt. Die teil zet je dan ook het liefst in een keukenkastje, zodat je aanrecht verder zoveel mogelijk leeg blijft..

Avondroutine

Zorg ervoor dat je na elke maaltijd en elke avond voordat je naar bed gaat het aanrecht leeg haalt en even schoonveegt. Zo kan er zich ongemerkt geen vaat ophopen. Door elke avond nog even langs het aanrecht te gaan, begin je de dag altijd met een fris aanrecht en waarschijnlijk een frisser humeur. Ik zet mijn koffie in ieder geval met veel meer plezier in een schone, opgeruimde keuken!

Kleding - deze opruimopdracht is verdeeld over vier dagen

Opruimsessie kledingkast

Dag 1.

Wat helpt om minder te wassen, is om minder was te hebben, zoals het hebben van minder kleren. Tenmiste, als je ze ook wast natuurlijk. En wanneer was je ze? Juist, als je ze draagt.

Veel mensen hebben kleding die ze nooit dragen, maar toch bewaren.

Hoe zit dat bij jou? 

Tijd om eens kritisch door jouw voorraad kleding heen te gaan. Ik ben me er absoluut bewust van dat dit een van de meest lastige categorie spullen is om in te ontspullen en voor velen, ondanks dat je dit niet beseft, valt onder ‘het afstand doen van emotionele spullen’.

Vandaag bespreek ik graag eerst een aantal aandachtpunten met je, voordat je daadwerkelijk begint met uitzoeken (daarmee beginnen we morgen).

Wat droeg jij in coronatijd?

Er zit een flinke emotionele kant rondom kleding: het is immers een manier om jezelf te presenteren. Ik ben benieuwd: wat droeg jij tijdens corona, toen je nergens heen ging? Waar voelde jij je het fijnst in? Deed je make-up op, of was dat minder belangrijk? Heeft het iets gedaan met jouw eigenwaarde, of de liefde van jouw dierbaren?

Waarom heb je kleding?

Laten we eerst even terug gaan naar de functie van kleding. Wat betekent kleding voor jou? Is het om je warm te houden, is het omdat je liever niet naakt naar buiten gaat (goh haha), is het omdat je er leuk uit wilt zien? En als je leuke kleding aan hebt, wat doet dat dan met jouw gevoel; krijg je er bijvoorbeeld zelfvertrouwen van?

Kleding die je eigenlijk niet meer past

Heb jij ook zo’n stapeltje kleding, die je graag weer wil passen, maar waar je al een hele tijd niet meer in past? Dat is echt enorm demotiverend… Weg ermee, echt, waarom zou je jezelf zo kwellen, door dat te bewaren?

Je kan er later tweedehands voor een klein prijsje weer aan komen, die mooie broek of dat gave shirt, mocht je weer op dat gewicht komen. Kleren kopen en die gelijk dragen, is veel motiverender.

Minder spullen kopen

Minder spullen kopen

Een belangrijke stap om je huis niet nog voller te krijgen dan het al is, of juist opgeruimd te houden, is door minder te kopen. Wil jij graag minder spullen kopen, maar vind je dat lastig en wil je vaker de verleiding kunnen weerstaan? Door jezelf een aantal vragen te stellen, kan je jezelf begrenzen. De vragen op de foto kan je uitprinten en als spiekbriefje gebruiken om jezelf scherp te houden.

Bijvoorbeeld door deze te plakken op je voordeur of in je portemonnee. Of als je online shopt stel je dit in als je achtergrond, zodat je de vragen eerst ziet voordat je met je mobiel gaat betalen. Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt 😉.

Welke vraag denk je die goed zou kunnen werken voor jou? Lees mijn toelichting op de 5 vragen in dit artikel.