Tips om minder spullen te kopen

Je bekijkt nu Tips om minder spullen te kopen
  • Leestijd:11 minuten gelezen
  • Berichtcategorie:Opruimen en ontspullen
Wil jij graag minder spullen kopen, maar vind je dat lastig? Wil je vaker de verleiding kunnen weerstaan? Door jezelf een aantal vragen te stellen, kan je jezelf begrenzen. Ik leg je uit hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.
 
Begin november liep ik door onze Houtense prachtige nieuwe Hema, vól met nieuwe blinkende spullen, heerlijke warme sokken en dikke, zachte truien. Ideaal die Hema, want die zit praktisch in mijn achtertuin, zo dichtbij. Ik kwam daar alleen om mijn nieuwe telefoonhoesje terug te brengen, omdat die niet goed paste.
 
Op de heenweg naar de kassa en op de terugweg de winkel uit heb ik minimaal aan 5 dikke truien geaaid en 50 chipszakken en gebakjes bekeken. Om na wat schuimbekken en heen en weer gedraal uiteindelijk alleen met mijn 4 euro retourgeld de winkel uit te lopen.

Begrenzen

Dat vond ik niet eenvoudig. Telkens weer moest ik mijzelf tot de orde roepen, door mijzelf deze twee vragen te stellen:
 
1. Heb ik dit écht nodig?
Nee, ik heb al 3 heerlijke warme truien en dat is echt genoeg. Nee, ik hoef nu geen chips of gebakjes of broodjes te vreten, want ik heb al heerlijk avondeten in huis en anders mik ik dat straks misschien wel weg.
 
2. Wat zou ik liever met het geld doen?
Ja, ik spaar liever die 40 euro om een keer met mijn vriend of zoon naar de bios te gaan. Ja, ik haal liever volgende week weer die favoriete cappuccino bij Mieke op de markt in mijn welverdiende werkpauze.

Minder spullen kopen: Houvast

Kan jij ook wel zo’n houvast gebruiken om minder spullen te kopen? Er zijn allerlei vragen die je jezelf kunt stellen die je hierbij kunnen helpen. Voorbeeldvragen staan op de foto, die je kunt uitprinten en op de voordeur plakken, dan zie je ‘m als je de deur uitgaat. Of je print deze uit op klein formaat en plakt ‘m op je telefoon of in je portemonnee als reminder als je bij de kassa staat. Of als je online shopt stel je dit in als je achtergrond, zodat je de vragen eerst ziet voordat je met je mobiel gaat betalen.
 
Minder spullen kopen; ook jij kan dit!

Wil jij meer toekomen aan wat voor jou belangrijk is?

Als opruimcoach en structuurcoach begeleid ik jou naar meer overzicht en rust in je huis, agenda, hoofd en gezin waardoor je met vertrouwen de regie over jouw leven (terug)pakt.

Overzicht en rust in je huis

Overzicht en rust in huis

Herken jij je in 1 of meerdere van de volgende vragen?

snel afgeleid?

Je bent snel afgeleid als je bezig bent met spullen opruimen en voordat je het weet ben je met iets heel anders bezig?

HET LUKT MAAR NIET?

Je hebt al meermalen geprobeerd om je huis op orde te krijgen, maar je krijgt het maar niet af?

SPULLEN KWIJT?

Er is veel rommel in huis, waardoor je spullen regelmatig kwijt bent, of je wordt er onrustig van?

Opruimen moeilijk?

Je vindt het lastig om afstand te doen van spullen en je weet niet hoe je het opruimen makkelijker en leuker kunt maken?

Geen idee waar te beginnen?

Van de veelheid aan spullen weet je gewoon niet meer waar je moet beginnen met opruimen?

Liever geen bezoek?

Je wil graag je vrienden en familie in je huis kunnen verwelkomen zonder gevoelens van ongemak?

Overzicht en rust in je agenda

Herken jij je in 1 of meerdere van de volgende vragen?

VEEL LIJSTJES?

Je blijft steeds maar nieuwe to do lijstjes maken?

TE WEINIG TIJD?

Je vraagt je af waar je tijd blijft en je komt te weinig toe aan wat er voor jou werkelijk toe doet?

uitstellen?

(Lastige) taken of klussen stel je uit en je baalt dat je ze nog niet hebt opgepakt?

PLANNING NIET gehaald?

Je maakt plannen en/of lijstjes, maar je krijgt het maar niet gedaan?

onrustig?

Je hoofd zit overvol en je ervaart onrust?

hoe dan?

Regelmatig vraag je je af hoe de dag weer zo voorbij kon vliegen en je wilt graag de regie over jouw tijd terug?

Overzicht en rust in je hoofd

Jouw mindset speelt een grote rol in alle veranderingen die je wilt doorvoeren in jouw leven.

Je kan je mindset trainen, zodat je beter kunt omgaan met onverwachte gebeurtenissen en tegenslagen die je tegenkomt in jouw leven.

Een sterke mindset heb je nodig als je (kleine of grote) veranderingen wilt doorvoeren in je leven. 

Keuzes maken, uitproberen, leren en weer aanpassen is nu eenmaal een proces dat hoort bij verandering.

‘It is not the strongest nor the most intelligent of species that survive, but the one that is most adaptive to change’ (Darwin)

Wil je meer weten over mindset en positiviteit? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Overzicht en rust in het gezin

Ben je op zoek naar meer overzicht en rust binnen jouw zorgintensieve gezin met autisme, ADHD en/of hoogsensitiviteit?

Zelf heb ik ADHD, ben hoogsensitief en ik run een gezin met twee kinderen met autisme, waarvan één met ADHD en de ander hoogsensitief. Rust en balans zoeken in ons gezin én tegelijkertijd mijn eigen dromen waarmaken is een enorme uitdaging. 

In de volgende video deel ik mijn eigen ervaringen met mijn gezin om jou te inspireren, bewust te maken, te helpen en indien gewenst – als je een klik voelt – te coachen en te trainen.

Op naar meer rust en balans in je huis, agenda, hoofd en daardoor meer energie voor jezelf en jouw gezin!

Zoek je hulp? Door middel van coaching, training en inspiratie help ik je graag op weg.

"Als ik rust ervaar geniet ik volop van het leven, dat gun ik jou ook!"

Marleen Gondelach

Geef een reactie