Tips om minder spullen te kopen

Je bekijkt nu Tips om minder spullen te kopen
Wil jij graag minder spullen kopen, maar vind je dat lastig? Wil je vaker de verleiding kunnen weerstaan? Door jezelf een aantal vragen te stellen, kan je jezelf begrenzen. Ik leg je uit hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.
 
Begin november liep ik door onze Houtense prachtige nieuwe Hema, vól met nieuwe blinkende spullen, heerlijke warme sokken en dikke, zachte truien. Ideaal die Hema, want die zit praktisch in mijn achtertuin, zo dichtbij. Ik kwam daar alleen om mijn nieuwe telefoonhoesje terug te brengen, omdat die niet goed paste. Op de heenweg naar de kassa en op de terugweg de winkel uit heb ik minimaal aan 5 dikke truien geaaid en 50 chipszakken en gebakjes bekeken. Om na wat schuimbekken en heen en weer gedraal uiteindelijk alleen met mijn 4 euro retourgeld de winkel uit te lopen.

Begrenzen

Dat vond ik niet eenvoudig. Telkens weer moest ik mijzelf tot de orde roepen, door mijzelf deze twee vragen te stellen:
 
1. Heb ik dit écht nodig?
Nee, ik heb al 3 heerlijke warme truien en dat is echt genoeg. Nee, ik hoef nu geen chips of gebakjes of broodjes te vreten, want ik heb al heerlijk avondeten in huis en anders mik ik dat straks misschien wel weg.
 
2. Wat zou ik liever met het geld doen?
Ja, ik spaar liever die 40 euro om een keer met mijn vriend of zoon naar de bios te gaan. Ja, ik haal liever volgende week weer die favoriete cappuccino bij Mieke op de markt in mijn welverdiende werkpauze.

Minder spullen kopen: Houvast

Kan jij ook wel zo’n houvast gebruiken om minder spullen te kopen? Er zijn allerlei vragen die je jezelf kunt stellen die je hierbij kunnen helpen. Voorbeeldvragen staan op de foto, die je kunt uitprinten en op de voordeur plakken, dan zie je ‘m als je de deur uitgaat. Of je print deze uit op klein formaat en plakt ‘m op je telefoon of in je portemonnee als reminder als je bij de kassa staat. Of als je online shopt stel je dit in als je achtergrond, zodat je de vragen eerst ziet voordat je met je mobiel gaat betalen.
 
Minder spullen kopen; ook jij kan dit!
Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!