Het maken van keuzes is soms doodeng

Je bekijkt nu Het maken van keuzes is soms doodeng

Het is eind 2017. Ik heb een website gemaakt en mijn eerste blog geschreven. Het enige wat ik nog hoef te doen, is op ‘plaatsen’ drukken. Ik durf niet. Dit gaat over mijn kind met autisme. Wat zullen mensen wel niet denken? Dat ik geen leuk kind heb? Dat ik een slechte moeder ben? Of dat ik mijn vuile was niet buiten zou moeten hangen? Alles gaat door mij heen. Ik wil zo graag van mij afschrijven, want het werkt helend. Ik wil dat mensen van dichtbij beter weten hoe mijn kind in elkaar steekt, zodat ze van hem blijven houden. Ik voel die vurige wens om andere ouders te vinden die hetzelfde meemaken als ik. Voor begrip, voor herkenning, tips, support. Mijn kracht wint het. Ik druk op ‘plaatsen’.

Ik zit te shaken. De hobbel is genomen. Ik mail vrienden en familie met de link naar het blog. Het volgende gedicht van gewoonjip.nl stuur ik mee.

Keuze maken is soms doodeng

De eerste reactie

En dan komt die eerste veelbetekenende reactie van een onbekende ouder: ‘Prachtig uit jezelf geschreven zonder het mooier te maken dan het is. Dankbaar dat ik niet de enige ben met struggles; blij dat ik jouw blog mocht ontdekken.’ Ik voel me  zó gelukkig van deze reactie! En bevestigt gelijk voor mij, dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Als een keus goed voelt, als je heel goed weet wat je ermee wilt bereiken, dan is het de sprong waard!

Wat deze ouder mij destijds ook gaf, was de boodschap dat ik haar steunde met mijn verhaal. Naast dat ik nu had ervaren hoeveel het mij deed om die herkenning van een andere ouder te krijgen, kon ik blijkbaar andere ouders ook helpen door openhartig en eerlijk mijn verhalen te delen.

Het vervolg

Daarna heb ik nog vele blogs geschreven en heb ik veel mooie, intense, maar ook treurige, heftige reacties mogen ontvangen van ouders die zich ook alleen voelden in de dagelijkse strijd. Het stimuleerde me om door te gaan met schrijven en uiteindelijk schreef ik blogs voor KOEKIE Autisme Begeleiding en schreef ik een online cursus voor ouders van kinderen met autisme die graag sterk willen staan als ouder.

Mijn belangrijkste boodschap in dit verhaal is: het maken van keuzes is niet altijd makkelijk. Soms is het doodeng. Maar als het goed voelt, als je heel goed weet wat je ermee wilt bereiken, dan is het de sprong waard. En wie weet komt er dan uiteindelijk zelfs nog meer moois op je pad dan waar je aanvankelijk op hoopte. Ik gun het je van harte.

Een aantal van mijn blogs is nog terug te vinden op de website van KOEKIE via mijn persoonlijke pagina.

Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!