Wat wil jij eigenlijk? Een stappenplan om je verlangens te onderzoeken

Je bekijkt nu Wat wil jij eigenlijk? Een stappenplan om je verlangens te onderzoeken

Waar verlang jij naar? En wat houd je tegen om ervoor te gaan? Door je eigen verlangens te bevragen, kan het zomaar zijn dat je door de inzichten die je krijgt, de eerste stap gaat zetten.

Onderzoek eens jouw verlangens. Neem eens een verlangen in gedachten en onderzoek die wat uitgebreider. Pak pen en papier en schrijf de antwoorden op deze vragen eens op:

Stap 1. Waar verlang ik naar?

Stap 2. Wat houdt mij tegen?

Stap 3. Wat levert het mij op als ik mij toch niet laat tegenhouden en ervoor ga?

Stap 4. Welke acties zijn nodig om dat verlangen te bereiken?

Ter inspiratie heb ik twee voorbeelden uitgewerkt in een zelfzorg stappenplan.

Hoe was het beantwoorden van deze vragen voor jou, om zo verder in te zoomen op jouw verlangens?

Misschien merk je dat er je er heel blij van werd, of misschien gefrustreerd omdat jouw verlangen zo ver weg lijkt, of misschien zelfs onhaalbaar voelt. Ook kan het zijn dat jouw conclusie is, dat je ergens beter mee kunt stoppen. Wat het ook is, door na te denken over de antwoorden op deze vragen, heb je jezelf al in de actiestand gezet en dat is de belangrijkste stap onderweg naar jouw dromen, verlangens en doelen.

Regelmaat

Als je merkt dat je nog veel grondiger wilt onderzoeken waar jij naar verlangt en daar gericht plannen voor wilt gaan maken, dan raad ik je aan om dit regelmatig te doen voor allerlei verlangens. Even zitten, nadenken, schrijven. Waarschijnlijk geeft dit je al veel inzicht.

Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!