Wat wil jij eigenlijk? Een stappenplan om je verlangens te onderzoeken

Je bekijkt nu Wat wil jij eigenlijk? Een stappenplan om je verlangens te onderzoeken

Waar verlang jij naar? En wat houd je tegen om ervoor te gaan? Door je eigen verlangens te bevragen, kan het zomaar zijn dat je door de inzichten die je krijgt, de eerste stap gaat zetten.

Onderzoek jouw verlangens

Neem eens een verlangen in gedachten en onderzoek die wat uitgebreider. Pak pen en papier en schrijf de antwoorden op deze vragen eens op:

Stap 1. Waar verlang ik naar?

Stap 2. Wat houdt mij tegen?

Stap 3. Wat levert het mij op als ik mij toch niet laat tegenhouden en ervoor ga?

Stap 4. Welke acties zijn nodig om dat verlangen te bereiken?

Ter inspiratie heb ik twee voorbeelden uitgewerkt in eenĀ zelfzorg stappenplan.

Inzicht

Hoe was het beantwoorden van deze vragen voor jou, om zo verder in te zoomen op jouw verlangens?

Misschien merk je dat er je er heel blij van werd, of misschien gefrustreerd omdat jouw verlangen zo ver weg lijkt, of misschien zelfs onhaalbaar voelt. Ook kan het zijn dat jouw conclusie is, dat je ergens beter mee kunt stoppen. Wat het ook is, door na te denken over de antwoorden op deze vragen, heb je jezelf al in de actiestand gezet en dat is de belangrijkste stap onderweg naar jouw dromen, verlangens en doelen.

Regelmaat

Als je merkt dat je nog veel grondiger wilt onderzoeken waar jij naar verlangt en daar gericht plannen voor wilt gaan maken, dan raad ik je aan om dit regelmatig te doen voor allerlei verlangens. Even zitten, nadenken, schrijven. Waarschijnlijk geeft dit je al veel inzicht.

Als je merkt dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken, dan kan ik jou daar in begeleiden. Soms is 1 gesprek al genoeg, waardoor jij weer verder kunt. Je kunt altijd contact met me opnemen.

Geef een reactie