De mooie ontwikkeling van het ondernemerschap

Je bekijkt nu De mooie ontwikkeling van het ondernemerschap
  • Berichtcategorie:Ondernemerschap

Toen ik mij begin 2018 inschreef bij de Kamer van Koophandel, was dat eigenlijk alleen om een factuur te kunnen sturen. Ik bouwde destijds een WordPress-website voor een klant en schreef me daarom in als Softwarebedrijf. Ik had destijds naast mijn vaste baan weinig tijd over overdag en als mijn kinderen op bed lagen was ik vaak tot midden in de nacht aan het werk om mijn eigen website en bedrijf op te bouwen. Daarna is zoveel veranderd! Die ontwikkeling van het ondernemerschap is zo leerzaam.

Doe waar je blij van wordt

Koos ik er destijds voor dat ik in de toekomst met mijn bedrijf websites wilde gaan bouwen? Nee. Ik koos ervoor om alleen nog werk te doen waar ik heel blij van werd en energie gaf.

Het is mooi om te zien hoe mijn bedrijf in ontwikkeling is. Een website bouwen heb ik uiteindelijk alleen voor mijn eerste klant gedaan. Want snel daarna ging ik aan de slag als virtual assistent voor de tweede klant en een jaar later schreven we een cursus. Weer een jaar later volgde ik de opleiding tot Professional Organizer, omdat ik alleen al begon te stralen bij het lezen van de cursusinhoud en binnen een paar weken was ik een klant online aan het coachen. En zo ga ik lekker alle kanten op en is mijn bedrijf vol in ontwikkeling.

Focus

Mis ik de focus? Ja. Heb ik die focus nodig? Ik dacht van wel, als ik vele goeroes en webinars beluisterde. Op basis daarvan plaatste ik een paar maanden terug  een bericht op Facebook dat ik me enkel nog ging focussen op moeders die tijd tekort komen voor zichzelf. Op dat bericht kreeg ik complimenten binnen en bevestigde mij in mijn keuze. Ergens in mijn achterhoofd hoorde ik steeds een stemmetje: ‘Ik wil niemand buitensluiten, niet doen’. Die negeerde ik.

Achteraf had die stem toch gelijk: dit past niet bij me. Ik kreeg namelijk snel daarna een hulpvraag van een ZZP’er die meer structuur zocht in de e-mail, agenda en wachtwoordenbeheer. Die had ik no way willen missen, want structuur aanbrengen kan ik bij iedereen die daar vraag naar heeft.

Leren wat bij je past

Dat is ook het mooie van de ontwikkeling van het ondernemerschap: gaandeweg leer je steeds beter wat bij je past.

Neem ook als voorbeeld mijn bedrijfslogo. Ik zie overal de mooiste logo’s van nieuwe ondernemers en irriteer me blauw dat die van mij nog steeds niet af is. Ik heb af en toe wel wat schetsen gemaakt en gebruik een tijdelijk logo, maar voor een definitieve had ik steeds niet dat ‘JA!-gevoel’. Tot ik laatst weer een gesprek had met een klant en ik besefte dat mijn manier van vragen stellen steeds op hetzelfde neerkomt en enorm effectief blijkt bij de klant. En daar ontstond mijn logo (nieuw logo en bijpassend artikel volgt later).

Het lastige aan deze ontwikkeling vind ik de onduidelijkheid richting de klant: Wat dóet die Marleen van Marleen Brengt Structuur nu eigenlijk precies en voor wie? In mijn beleving is dat nog best chaos, maar wie weet zit dat alleen in mijn hoofd.

Ik help iedereen

Inmiddels heb ik in ieder geval die duidelijkheid wel gevonden: Ik bied structuur en overzicht aan iedereen die ergens chaos ervaart.

Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!