Structuur bij kinderen met autisme is onmisbaar

Je bekijkt nu Structuur bij kinderen met autisme is onmisbaar

Structuur bij kinderen met autisme: onmisbaar, in mijn beleving. Het heeft namelijk vele voordelen. Als ouder, leerkracht, opa, oma of begeleider kan je kinderen met autisme namelijk enorm helpen in hun ontwikkeling door het bieden van begeleiding, rust en vertrouwen, onder andere door het bieden van structuur.

Artikelen over structuur bij kinderen met autisme

Ik schreef een aantal artikelen over structuur bij kinderen met autisme. Omdat het me aan het hart gaat, omdat ik er veel van weet en omdat ik merk dat dit ook bij mijn kinderen met autisme werkt.

De voordelen van het bieden van structuur

Een verjaardag in goede banen leiden

Het aanleren van een nieuwe taak of vaardigheid

Rust in het gezin

Ik werk al een tijdje met veel plezier samen met KOEKIE Autisme Begeleiding van Jonneke Koekhoven.

Samen schreven wij de cursus autisme en diagnose. Daarnaast volgde ik een aantal andere cursussen: 1 over autisme en boosheid en 1 over autisme en de pubertijd. Van beide cursussen heb ik veel geleerd waardoor ik me nog beter kan verplaatsen in mijn kind en meer rust kan creëren binnen ons gezin.

Coaching

Ook heb ik met Marleen Brengt Structuur al een aantal ouders met autisme mogen coachen voor meer rust in het gezin. Zoals bij Thea. Prachtig werk om te mogen doen en daar ben ik dan ook heel dankbaar voor. Het voel echt als een win-win situatie en daar wordt uiteindelijk toch iedereen blij van?

Wil je meer weten over mij of zoek je contact?

Heb je interesse in training of coaching?