Hoe vind je iets terug dat je kwijt was?

Je bekijkt nu Hoe vind je iets terug dat je kwijt was?

WAAR oooooooo waar is toch het oplaadhoesje van mijn oortjes gebleven? Ze zijn leeg. Superirritant, want ik wil muziek luisteren terwijl ik door het huis loop. Als ik iets niet kan vinden, dan zijn er altijd wel vaste plekken in huis waar ik mijn spullen terugvind. Dat is het fijne van een huis waar alles een vaste plek heeft: geen stress van het zoeken. Behalve heel soms, zoals nu.

Zoekskills

Gelukkig vind ik uiteindelijk altijd alles terug. Daar gebruik ik mijn zoekskills voor. Die zijn namelijk behoorlijk goed ontwikkeld (met dank aan mijn moeder!). Altijd kan ik wel iets vinden voor een probleem, als ik maar goed genoeg zoek. Mijn zoektocht naar mijn oplaadhoesje nam best wel wat tijd in beslag. Uiteindelijk vond ik mijn oplaadhoesje terug in mijn opgerolde hangmat in de schuur.

Hoe kwam ik daar uit? Door deze 4 stappen uit te voeren:

1. Wanneer had ik het voorwerp voor het laatst?

Zet je brein even flink aan het werk en ga in gedachten terug naar de laatste keer dat je dit voorwerp hebt gebruikt.

2. Waar ben ik daarna allemaal geweest in huis en buiten de deur?

Soms helpt het je brein om echt even fysiek naar die plek toe te gaan. Ik ga alle plekken na. Per plek check ik ook de grond, achter kastjes etc., mocht het voorwerp gevallen zijn. Ik check sowieso altijd jaszakken, tassen, de koelkast (ja echt… wel eens iets teruggevonden), de vieze was (ja, ook wel eens iets teruggevonden in een kontzak) en de wc

3. Nog niet gevonden? Ga iets anders doen

Meestal, als je die ruimte van niets-doen toelaat, dan komt er meestal vanzelf wel een ‘Oja, daar ben ik ook nog geweest!’-moment.

4. Maak een vaste plek

Bedenk nog even of je een vaste plek had voor dit voorwerp, of misschien te veel vaste plekken. Zo niet, creëer ‘m. Kleine kans dat je het nog kwijtraakt.

Zelfvertrouwen

Punt 2 was het moment dat ik mijn oplaadhoesje terugvond. Ik bedacht opeens dat ik 2 dagen geleden nog in mijn hangmat had gelegen. En daar vond ik ze. Punt 4 had overigens ook wat aandacht nodig.

Ik voelde me geweldig toen ik ze vond. Niet alleen omdat ik nu weer muziek kan luisteren terwijl ik door het huis beweeg, maar vooral ook omdat het goed is voor mijn zelfvertrouwen. Namelijk het gevoel dat je alles kunt bereiken, als je het maar echt graag wilt, goed zoekt én het de tijd en de ruimte geeft.

Ben je op zoek naar nog veel meer tijd- en ruimtebesparingstips en tips voor een positieve mindset bij het opruimen? Je vindt 65 opruimopdrachten terug in mijn e-book ‘Je huis opgeruimd in drie maanden’. Daarna ben je op alle plekken in huis geweest!

Geef een reactie