Je huis opgeruimd in drie maanden – Opruimchallenge

Je bekijkt nu Je huis opgeruimd in drie maanden – Opruimchallenge

In drie maanden een opgeruimd huis, wil jij dat ook? Op 1 november 2022 start de opruimchallenge: drie maanden lang ontvang je elke dag een opruimopdracht. Na die drie maanden ben je overal in je huis geweest! De opruimopdrachten lees je dagelijks op mijn Bedrijfspagina Marleen Brengt Structuur op Facebook en LinkedIN.

Het e-book ‘Je huis opgeruimd in drie maanden’ is nu te bestellen via deze link!

Wat voor opdrachten komen er voorbij in de opruimchallenge? Sommige opdrachten gaat alleen over opruimen. Sommige opdrachten geven ook praktijkvoorbeelden en/of budgettips. Met sommige opdrachten zal je langer bezig zijn dan met andere opdrachten, omdat je weinig van die spullen hebt, of omdat je het makkelijk(er) vindt om daar keuzes in te maken. Sommige opdrachten zal je ook kunnen overslaan, bijvoorbeeld die van dag 6 omdat je geen kinderspeelgoed in huis hebt. Sommige wíl je misschien liever overslaan 😉.

Advies

Doe een opdracht alleen als je die zelf ook echt nuttig vindt. Het is jouw huis! Noteer na elke opdracht van hoeveel items je afstand hebt gedaan. Na elke opdracht tel je de nieuwe items daar weer bij op. Kijk vooral naar wat je wel hebt gedaan in plaats van de opdrachten die je niet hebt gedaan. Blijft de teller op 1 staan, dan is 1 dus altijd nog meer dan 0 en heb je dus ook meer gedaan dan niks. Ha!
 
De spullen die nog uit huis moeten, doe je ook zo gauw mogelijk de deur uit. Dan kan je er niet stiekem toch nog iets uitpakken om toch nog te bewaren… Om je een idee te geven komen hier de eerste drie opdrachten.
 

Dag 1 – Planten en potten

Bekijk eens al je planten in huis: hebben ze water nodig, zijn er dode blaadjes die eruit kunnen? Zorg dat ze er weer mooi bij staan. Ziet het plantje er wel erg treurig uit, maar denk je dat ‘ie nog wel te redden is? De (betaalde) app Blossom helpt je planten herkennen en geeft instant EHBO-advies en de app kan je zelfs reminders geven wanneer het tijd is om je plant water te geven.
 
Dit is ook het moment om te kijken naar jouw voorraad potten. Hoeveel potten heb je nog in huis? Heb je die allemaal nodig? Als je toch bezig bent, maak de potten waar je planten al in zitten ook gelijk even schoon.
 

Bezuinigingstips

Je kunt ook nieuwe plantjes stekken, zoals ik heb gedaan met deze plant op de foto (de uitlopers afgeknipt en een aantal weken in water verder laten groeien en daarna in een pot met potgrond gezet). Resultaat: 4 extra plantjes.
 
Opruimchallenge planten en potten
 
Kom je juist potten tekort en heb je er één nodig? Dan kan je ze vaak gratis aangeboden vinden op lokale weggeefhoeken op Facebook of voor een klein prijsje bij de Kringloop (de pot van deze plant kocht ik ook bij de Kringloop; er was een klein stukje afgebroken en die heb ik bijgestipt met een zwarte stift; niemand die het ziet).
 

Dag 2 – Schrijfwaar

Loop door je huis en verzamel alle schrijfwaar bij elkaar: pennen, stiften, potloden enzovoort. Als je kinderen of een partner hebt die hun eigen schrijfwaar hebben, pak dan alleen dat van jezelf.
 

Zet een prullenbak klaar en ga aan de slag met deze stappen:

1. Test het schrijfwaar 1 voor 1 uit:
 
2. Wat het niet meer (goed) doet, gooi je gelijk in de prullenbak
 
3. Wat niet lekker schrijft/in de hand ligt, leg je apart om weg te doen
 
4. Het schrijfwaar dat het wel goed doet en wat wel lekker schrijft, leg je gesorteerd bij elkaar: dus alle pennen bij elkaar, alle stiften bij elkaar etc.
 
5. Als je klaar bent, kijk dan even naar de hoeveelheid die je per soort schrijfwaar hebt verzameld. Heb je dat allemaal nodig? Wat kan er alsnog weg?
 
6. Het schrijfwaar dat je gaat houden, kan je verzamelen in verschillende bakjes. Je kunt hier mooie bakjes voor kopen, maar als je het gratis wilt oplossen, kan je ook heel goed lege theedoosjes gebruiken, waarvan je de bovenkant hebt afgescheurd
 
Opruimchallenge Schrijfwaar
 
7. Voordat je de bakjes weer terug op de plek zet, maak je eerst de ruimte even schoon waar ze terechtkomen; die is als het goed is immers nu toch leeg.
 
8. Vervolgens (als jij degene bent die hierover beslist) loop je ook de kamers van de kinderen en/of je partner langs.
 

Maar waar laat je toch dat schrijfwaar dat het nog goed doet, maar weg kan?

Dat kan je net zo gek maken als je zelf wilt. Zelf mik ik ze gewoon in de prullenbak. Maar ze kunnen ook naar een goed doel, zoals het TerraCycle programma. Wil je daar meer over lezen, kijk dan eens op de website van Pennenverzamelaars Vereniging Nederland.
 

Dag 3 – Batterijen

Zoek alle batterijen bij elkaar en zoek uit welke nog goed zijn en welke niet. Welke beschimmeld zijn of leeg, kunnen gelijk klaargelegd worden om naar een batterij-inzamelingspunt te brengen.

Twijfel je of ze nog vol zijn?

Je koopt een batterijentester voor € 6,- bij de Blokker. Ik neem deze ook altijd mee naar mijn klanten en vooral jongere kinderen vinden opruimen op deze manier leuk.
 
Opruimchallenge Batterijen

 

Heb je een vaste plek voor je batterijen?

Dat is handig om nooit mis te grijpen. Als je ze in aparte bakjes doet, dan kan je ook goed zien waar je nog voldoende van hebt en waar je er nog wat van kan aanschaffen. Zorg ook dat je een vaste plek hebt waar je de lege batterijen verzamelt.
 
Alle opdrachten vind je terug in mijn e-book!
Please share this

Herken je je hierin?

Verlang je naar rust en overzicht op je werk, thuis of in het gezin en wil je graag op onderzoek uitgaan hoe je dit weer kunt gaan overzien en jouw leven beter kunt organiseren? Zoek je eenvoudige tools die je kunt gebruiken, zodat je stappen de goede richting op zet?

Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik ben een moeder (met ADHD) van twee kinderen met autisme en ben professional organizer en structuurcoach. Een opgeruimd huis en een realistische planning geeft minder stress en daarmee de rust om mij beter te kunnen focussen op dat wat belangrijk is. Een fijne planning met genoeg ruimte voor flexibiliteit en rust is onmisbaar om de balans bij mijzelf en in mijn gezin te bewaren. Ook een fijne mindset helpt enorm om met alle uitdagingen om te gaan. Ik geef coaching aan anderen hoe ook zij dit kunnen organiseren. Ook kunnen mijn e-books hierin ondersteunen.

Fijn dat steeds meer mensen met deze wens mij weten te vinden!